Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنج هسته‌ای شهریار، همزمان با سالگرد شهادت سردار سلیمانی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برنج هسته‌ای شهریار همزمان با سالگرد شهادت سردار سلیمانی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری رونمایی شد.   در ابتدای این آیین، تیموری رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال برای تولید این رقم زمان صرف شده است، گفت: لازم می‌دانم از زحمات مداوم و مستمر دکتر نعمت زاده و همه همکاران وی در پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان تقدیر و تشکر کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تیموری تصریح کرد: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری قدمتی حدود ۴۹ ساله داشته و دستاورد‌های کلانی دارد، همچنین بیش از ۳۵ هزار نفر از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند که در تامین نیروی انسانی مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های وابسته به کشاورزی نقش اساسی داشته است.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: نگاه ما این است که از حمایت‌های وزارت علوم برای توسعه فعالیت‌های کشاورزی دانشگاه استفاده کنیم، همچنین برنامه‌ریزی برای دست‌یابی به نقش اساسی دانشگاه در حوزه بین‌المللی را در دستور کار خود داریم.

نعمت زاده، رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان و مسئول پروژه نیز در این آیین گفت: باید از داشته‌های علمی داخل کشور به نحو مطلوب استفاده کنیم. اگر بخش‌های مختلف اقتصادی و سیاست گذاران برای خودکفایی برنج دست به دست هم بدهند، نه تنها این رقم بلکه در سایر ارقام تولید شده نیز می‌تواند زمینه خودکفائی برنج را داشته باشیم.

نعمت زاده افزود: این برنج با پرتو دهی اشعه گاما از چشمه کیالیت ۶۰ بار در ۲۰۰ گری روی رقم پر محصول با هدف دستیابی به لاین برتر موتانت زودرس، پاکوتاه و همچنین عملکرد بالا و کیفیت مطلوب است همچنین بیش از هشت تن در هر هکتار عملکرد داشته و زودرس بودن، رسیدگی همزمان با طارم هاشمی از نشا کاری تا برداشت (حدود ۹۰ روز) از ویژگی‌های این برنج می‌باشد.

رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان گفت: این رقم برنج به پاس تلاش‌های شهید شهریاری در صنعت هسته‌ای کشور به برنج شهریار نامگذاری شده است. از سال ۱۳۶۴ برای خودکفائی در برنج گام برداشتیم و اگر این تحقیقات و محصولات مورد حمایت مسئولین قرار گیرد از واردات بی نیاز می‌شویم. تولید رقم‌های جدید از برنج در دستور کار است که از نظر عملکرد و کیفیت بهتر از شهریار و روشن می‌باشد.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر نباید شاهد واردت برنج باشیم، افزود: ظرفیت مناسب برای تولید برنج در کشور وجود دارد و باید از این قابلیت‌ها بصورت مناسب استفاده شود.

نعمت زاده با بیان اینکه برنج شهریار در استان گلستان و مازندران کشت شده است و بر اساس برنامه در سال ۱۴۰۰ قرار است در بین ۱۰۰ کشاورز دو استان توزیع می‌شود و این رقم برای تجاری سازی آماده است، افزود: این رقم در جشنواره وزارت کشاورزی رونمایی شده است و گواهی ثبت رقم آن هم صادر شده است.

کیوان مرادیان، رئیس کمیته هسته‌ای مجلس شورای اسلامی در این آیین با اعلام اینکه در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی کشور بحث ورود ارز است و به تبع آن نمی‌توانیم نسبت به تامین نیازمندی‌ها اقدام کنیم، گفت: با توسعه فعالیت‌های هسته‌ای به ویژه در حوزه کشاورزی می‌توانیم نیازمندی‌های کشور را تامین کنیم.

در ادامه منصور علی زارعی رئیس مجمع نمایندگان مازندران اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین موضوعات کنونی کشور تامین امنیت غذائی است و شرایط تحریم و کرونا نشان داد که باید در این بخش به پایداری نسبی برسیم و این ظرفیت نیز در کشور وجود دارد. دو میلیون و چهارصد هزار تن در کشور تولید می‌شود که ۴۷ درصد از تولید آن سهم استان مازندران است، همچنین حدود ۲۱۵ هزار هکتار اراضی در بخش کشاورزی داریم که نیاز به زهکشی دارد.

زارعی ادامه داد: زهکشی، استفاده از سامانه نوین آبیاری و مکانیزاسیون کشاورزی یکی از موضوعاتی است که باید در مازندران به آن توجه شود و ما به مسئولان ملی اعلام کردیم که اگر زمینه تامین زیرساخت‌های برای تولید برنج را فراهم کنند طی پنج سال آینده می‌توانیم زمینه تولید ۷۰ درصد از واردات این محصول را فراهم کنیم.

در ادامه بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: شهید قاسم سلمیانی ثابت کرد در کشوری که هزاران تاکتیک برای مقابله با دشمنان وجود دارد در آنطرف مرز‌های کشور نیز می‌توان نمادی برای مقابله با استکبار بود. اگر در دانشگاه‌ها بین علم و عمل ارتباط مستقیم وجود داشته باشد می‌توانیم حرف‌هایی برای گفتن داشته باشیم و برای این امر باید از افرادی مانند دکتر نعمت زاده حمایت نمائیم.

نماینده مردم شهرستان‌های ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی گفت: بجای اینکه جلوی صادرات محصولات کشاورزی گرفته شود باید زیرساخت‌های کشاورزی را مهیا کنیم تا تولیدات بیشتر و با کیفت تری داشته باشیم.

گفتنی است در پایان این مراسم از برنج شهریار رونمایی شد.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی گزارش تصویری صدا و سیما از رونمایی برنج هسته‌ای شهریار در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ابداع و نوآوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری رونمایی شد نعمت زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۰۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دکتر غلامرضا حسن زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، ضمن معرفی برنامه «طراحی، اجرا و ارزشیابی، برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره وری در آموزش علوم پزشکی» گفت: در این برنامه بر اساس اسناد بالادستی در معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای ارتقا، بهره وری و تعالی آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی کشور برنامه ریزی شد. بر این اساس ده کارگروه در نظر گرفته و برای هرکدام شاخص هایی طراحی شد تا در دانشگاه ها و کلان مناطق آمایش سرزمینی اجرایی شوند.

وی با اشاره به اجرای این برنامه در دانشگاه ها گفت: این برنامه در سال ۱۴۰۲ مورد ارزیابی و پایش قرار گرفت و نتایج آن به کلان مناطق ابلاغ شد.

دکتر حسن زاده، یکی از مشکلات دانشگاه ها را عدم استفاده بهینه از منابع موجود خواند و تصریح کرد: متاسفانه منابع موجود به صورت منطقی و درست استفاده نمی شود و گاهی این مسئله موجب می شود تا بهره وری در سیستم کاهش پیدا کند؛ لذا اگر بتوانیم انگیزه و نگرش مناسب را در دانشگاه ها ایجاد کنیم می توانیم کارایی را در آنها افزایش دهیم.

دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، ارتقای کارایی و اثربخشی را موجب ارتقاء بهره وری دانست و یادآور شد: در این شرایط هم کیفیت کار افزایش و هم هزینه های سیستم کاهش می یابد.

وی طرح ایده ها و برنامه های جدید در جشنواره امسال را از نقاط قوت آن ارزیابی کرد و گفت: جشنواره امسال تمرکز خود را بر کارهای جدید معطوف کرده بود. نحوه پذیرش فرآیندها نیز بسیار خوب و منطقی بود و امیدوارم که فرآیندهای خوب بتوانند اجرایی شوند.

کد خبر 6098180

دیگر خبرها

  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • توقیف خودروی حامل چوب قاچاق در سوادکوه
  • برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور