Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: عدم استقبال از رشته‌های کشاورزی در مقطع کارشناسی در سال‌های آینده در تحصیلات تکمیلی هم اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین باید برای رشته‌های کشاورزی نیازسنجی کاربردی و منطقه‌ای صورت گیرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به نقد و بررسی وضعیت دانشگاه‌های تخصصی کشاورزی کشور پرداخت و گفت: عدم استقبال از رشته‌های کشاورزی در مقطع کارشناسی در سال‌های آتی در تحصیلات تکمیلی هم اثرگذار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه معضل پیش رو نیازمند بازنگری در طرح آمایش است؛ اظهار کرد: باید برای رشته‌های کشاورزی نیازسنجی کاربردی و منطقه‌ای صورت گیرد.

رحیمی با بیان اینکه فعالیت‌های تحقیقاتی باید اثر بخشی خود را در سطح جامعه نشان دهند و زمینه ساز بی نیازی کشور گردند از فعالیت پژوهشگران دانشگاه در ثبت ارقام برنج و تولید بذور گواهی شده تقدیر و تشکر کرد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از نظر تحقیق و پژوهش در جایگاه خوبی قرار دارد؛ افزود: انتظار می‌رود با اجرای طرح‌های تحقیقاتی کاربردی بیشتر و قرارداد با بخش‌های خصوصی و همچنین ارائه خدمات آزمایشگاهی و تولید بذور گواهی شده سطح درآمد‌های دانشگاه افزایش یابد.

تیموری رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز در این نشست با اشاره به قدمت ۴۷ ساله دانشگاهتصریح کرد: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با داشتن بیش از ۳۰۰۰ دانشجو و ۱۴۱ عضو هیات علمی در انجام مأموریت اصلی و پاسخ‌گویی به نیاز‌های آموزشی، علمی، پژوهشی و فناورانه با ارایه راه حل‌هایی برای مسایل حال و آینده جامعه و صنعت در عرصه‌های منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی گام بر می‌دارد.

وی به قرارگیری دانشگاه در لیست ۲۲ دانشگاه ایرانی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها یا یورَپ از میان ۲۵۰۰ دانشگاه برتر جهان اشاره و تصریح کرد: مقالات چاپ شده در مجلات معتبر در سال ۱۳۹۹ بیش از ۷۴۰ مقاله است.

تیموری با بیان اینکه در سال ۹۹ طرح‌های تحقیقاتی انجام شده درون دانشگاه ۵۶ و برون دانشگاهی ۱۶ طرح بود، اظهار کرد: تهیه سند توسعه آب استان مازندران و تهیه سند توسعه بخش کشاورزی استان مازندران و همچنین بررسی و ارزیابی مسائل و مدیریت آب و ارائه راهکار‌های ارتقا و بهبود در استان مازندران از پروژه‌های سفارشی دانشگاه بوده است.

وی به توجه در اولویت بخشی به آموزش کشاورزی با ساماندهی نظام پذیرش دانشجو به ویژه برای رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی با نگاه حمایتی به جای پذیرش دانشجو بدون آزمون اشاره کرد و افزود: باید برنامه‌ریزی برای پرورش نیروی بهره بردار به عنوان کشاورز آینده به جای مروج، محقق، متخصص و مدرس صورت بگیرد.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه دانشگاه نیاز به حمایت برای احداث زیر ساخت‌های اولیه مانند مزارع و کارگاه‌های نیمه صنعتی مورد نیاز و رفع محدودیت‌های موجود در آموزش‌های عملی، مهارتی به منظور افزایش توان اشتغال پذیری دانشجویان دارد، افزود: باید تلاش و حمایت ویژه‌ای در رفع ضعف‌ها و موانع موجود و ترویج یافته‌های علمی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: غلامحسین رحیمی وزارت علوم کشاورزی آمایش آموزش عالی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برای رشته های کشاورزی منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۵۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی رضایت، رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، با اشاره به پانل ساماندهی برنامه‌های آموزشی که پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در بیست و پنجمین همایش آموزش پزشکی برگزار شد، از مشارکت نمایندگان بیش از ده دانشگاه در این پانل خبر داد و گفت: در هیات رییسه پانل دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی و دبیر دبیرخانه علوم پایه پزشکی و رئیس کارگروه کار افرینی معاونت حضور داشتند. در این نشست بر اهمیت ساماندهی رشته محل‌ها و برنامه عملیاتی آن تاکید شد.

در این برنامه عملیاتی، سامانه فعال آماری مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی و اجرا می‌شود که در آن تمامی رشته محل‌ها و تعداد دانشجویان، فارغ التحصیلان درج می‌شود تا پروفایلی از وضعیت هر کدام از رشته مقاطع در اختیار قرار گیرد.

وی وضعیت نمودار و شیب رشته‌ها را در طراحی نقشه راه آن موثر خواند و تصریح کرد: پس از بررسی رشته مقاطع و رشته محل ها، بر اساس همفکری دبیرخانه‌ها و نخبگان آن رشته، برای تقویت و ظرفیت سازی در برخی از رشته‌ها تصمیم گیری می‌شود. به عنوان مثال ممکن است در برخی از رشته‌ها که نیاز کشور هستند، اما متقاضی ندارند، راه حل‌هایی برای تشویق متقاضی ایجاد کنیم.

رضایت بر تناسب میان رشته ها، نیاز کشور و تعداد داوطلبین تاکید کرد و افزود: پس از تعیین وضعیت موجود، ممکن است که برای هر کدام از رشته‌ها اقداماتی از جنس تقویت، محدودیت و یا از جنس تعلیق و توقف داشته باشیم.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، سپس به مباحث مطرح شده در پانل در خصوص اهمیت ساماندهی و مامور محور کردن دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: همکاران از دانشگاه‌های مختلفی همچون، همدان، البرز، مشهد، شاهرود، زاهدان، اصفهان و بجنورد و شهید بهشتی و ایران در این نشست مشارکت فعال داشتند و مطالعاتی در زمینه شاخص‌های مربوط به ساماندهی رشته‌های آموزشی را مطرح کردند.

وی با بیان اینکه در ساماندهی رشته ها، نیاز کشور در اولویت قرار دارد، خاطر نشان کرد: مواردی همچون نگاه بخشی و منطقه‌ای در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرد چرا که کشور منابع محدودی دارد و باید بر اساس شاخص‌های انسانی سلامت حرکت کنیم.

رضایت ساماندهی رشته‌ها را اقدامی کارشناسی شده خواند و افزود: هدف از این کار، محدود سازی و حصر رشته‌ها نیست بلکه با کمک دبیرخانه‌ها برای بهبود شرایط اقدام خواهیم کرد. همچنین نگاه ما در بازنگری کاریکولوم‌های درسی به صورت مهارت محوری و نیاز محوری و ماموریت محوری است.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، بر ضرورت دستیابی به الگوی متوازن رشته مناطق و رشته محل ها، از طریق کار کارشناسی تاکید کرد و افزود: با تاکید معاون آموزشی مقرر شده است سامانه ساماندهی بعنوان ابزاری مدیریتی اجرایی شود که بر اساس نیاز در قالب داده‌ها و آمار‌های دقیق در اختیار قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • توقیف خودروی حامل چوب قاچاق در سوادکوه
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله